maandag 22 november 2010

Spaghetti carbonara met salade


Spaghetti carbonara met salade aangemaakt met een vingrette en kaas

Prijs: 1,10 euro

Resultaat: Lekker en vullend

zondag 21 november 2010

Garnalen coctail met geroosterd brood


Garnalen, veldsla melange, coctailsaus en geroosterd brood

Prijs: 3,35 euro

Resultaat: goed

Hot Dog


Kadetje met 2 knakworstjes, mosterd, ketjup, mayonaise en klein gesneden augurk

Kosten: 0,25 euro

Resultaat: lekker met warme chocolade melk

donderdag 18 november 2010

Lasagne met sla


Euroshopper lasagne (tja, ben bezig het vriesvak leeg te krijgen :) met wat extra kaas en sla met paprika.

Kosten: 1.20 euro

Resultaat: best lekker voor zo'n goedkope lasagene

dinsdag 16 november 2010

Kip tandoori rijst met rucola sla


Gebraden kippenpootjes in tandoori-saus, toegevoegd aan gebakken rijst met boontjes en worteltjes opgediend met klassiek aangemaakte sla.

Kosten: 1 euro

Resultaat: rijst en sla alle twee lekker maar passen niet goed bij elkaar

maandag 15 november 2010

Zalm op een groente bedje, pasta in spinazie saus en broccoli roosjes


Gebakken zalm filet op een bedje van geroosterde paprika, wortel en ui met wat roomsaus.
Spaghetti in een spinazie roomsaus en broccoli roosjes
.
Prijs: 1,75 euro

Resultaat: Heerlijk zachte zalm, lekkere knapperige zoete groente (ui net iets te ver). Spaghetti in spinazie roomsaus was een beetje droog. Broccoli roosjes waren goed omdat ze in Bouillon waren gegaard.

zondag 14 november 2010

Spruitjes stampot


Spuitjesstampot met gehakt, blokjes kaas en wat augurkjes en uitjes.

Kosten: 1 euro

Resultaat: Best lekker

Gisteren: het dessert





Citroen taart met vers fuit

Resultaat: Wederom heerlijk!

Gisteren gegeten bij Micha en Claudia: Stoofpot van lamsvlees en aardappelen met munt doppertjes


Heerlijk zacht lamsvlees met aardappeltjes in een sju versterkt met ansjovis.
Vries verse doppertjes met boter en munt.

Resultaat: Heerlijk

maandag 8 november 2010

Chili con Carne met appelmoes


Ingredienten: Zeeuwse bonen, half om half gehakt, kaas, gele paprika, ui, tomatensaus, wortel, knoflook en kruiden

Kosten: 1,50 euro

Resultaat: Heerlijk!

donderdag 4 november 2010

Zigeuner snietsel met spagetti met een tomatengroente saus en kaas


De tomatengroentesaus: fruit een ui en een halve rode paprika in olijfolie 15 minuten glazig aan. Kook stukjes wortel stukjes brocolli (van de ontschilde stam van de brocolli) 10 minuutjes in groentebouillon. Voeg deze bij de ui en de parika en voege een fijngesneden teentje knoflook toe. Voeg daarna een blik ontvelde tomaten, een theelepel sambal en een schepje suiker toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en stop de staafmixer er in en en hak de saus grof fijn. Zat de pan weer op het vuur en laat het 15 minuutjes sudderen.
Bak ondertussen de zigeunersnietsel in boter in 7 minuutjes gaar en kook de pasta. Doe wat olijfolie in een koekenpan, voeg de gekookte pasta toe en wat van de saus, verhit het sterk. Leg de snietsel op een bord en voeg de pasta met saus toe. Bestrooi het met kaas.

Kosten: 1 euro

Resultaat: simpel doch lekker

woensdag 3 november 2010

Zigeuner snietsel met gegratineerde spruitjes, wortel en boroccoli en aardappelpuree


Bak de zigeunersnietsel aan weerszijden 4 minuten aan. Kook de goenten en bestrooi het met goudse kaas.
Maak de aardappelpuree (zakje) volgens de gebruiksaanwijzing en strooi er wat verse nootmuskaat over

Kosten: 1,50 euro

Resultaat: Opzich lekker, maar een beetje zwaar. Een augurkje bracht wat frisheid

.

dinsdag 2 november 2010

Gemarineerde tijger garnalen met rijst en groenten


Tijger garnalen van schil ontdaan en gemarineerd in olie met knoflook, sambal en paprika poeder.
Safraanrijst gekookt. Ui en paprika in olie aangebakken. Wortel en broccoli gekookt.
Garnalen aangebakken en daarna ander ingredienten toevoegt.

Kosten = ongeveer 2 euro

Resultaat: garnalen waren heerlijk, rest was ietsje droog. Broccoli iets te gaar

Eerder gemaakten / gegeten maaltijden

De voorgaande blogs was eten wat ik eerder ooit eens gemaakt heb of ergens in een restaurant of bij mensen thuis gegeten heb. Vanaf nu probeer ik bij te gaan houden wat ik elke dag eet.

Vieste maaltijd ooit, gegeten in Honduras

Kalfsvlees met gegrilde groenten

Spruitjes met aardappels en een gehaktbal

Satee van 39 cent op brood met kaas en augurk

Wok maaltijd in San Salvador

Salade met patee

Zalm uit de oven

Bami

Ontbeit in Medellin

Vijgensalade met 4 kazen en walnoten

Chorizo en kikkerertenschotel met een frisse salade

Varkensreepjes met paprika en ui, komkommer schijfjes en rijst

Karbonade met bietensalade en aardappelpuree

Hamburgerreepjes met parika in zoetzure saus en rijst

Boeren aardappelen met sla

Enchilada in Guatemala

Eigengemaakte pizza

Eigengemaakte babi pangang met warme boontjes-ui-paprika salade en rijst

Gehaktbal met rodekool en aardappelpuree

Asperges met ham kaas en een Spinazie salade

Eiercurry met rijst

Ingredienten:

2 eieren
Boontjes
1 Ui
1 Aardappel
Kokosnootmelk
Currypoeder
Sambal
Rijst

Linzen salade met sausijsje en geitenkaas


Ingredienten - 1 persoon:
  • (Puy)Linzen
  • Kalfs sausijsje
  • Geitenkaars
  • Kropsla
  • Olijven
  • Dressing
Was de sla, bak het sausijsje in 20 minuten gaar, snij het geitenkaars en voeg alles bij elkaar en giet er wat dressing overheen.